Home > Dossiers thématiques > De renovatie van een rookkanaal > De aansluiting van houtkachels

De aansluiting van houtkachels

Het aansluitkanaal is een systeem geschikt voor de afvoer van verbrandingsproducten van de uitgang van het apparaat tot aan het rookkanaal. Het is voortaan beschikbaar in talloze afwerkingen om zo goed mogelijk aan te sluiten bij de betreffende woninginrichting.


Het aansluitkanaal

Het aansluitkanaal moet beantwoorden aan de volgende criteria:

 • - goed gedimensioneerd zijn voor het apparaat (de diameter mag niet kleiner zijn dan deze van de buis)

 • - een prestatieniveau bieden dat is aangepast aan het apparaat (dichtheid, type brandstof en mechanisch gedrag)

 • - worden geplaatst met respect voor de regelgeving

 • - de veiligheidsafstanden in verhouding tot de brandbare materialen respecteren

Presentatie van het rookkanaal Corten geëmailleerd van

Het rookkanaal Corten geëmailleerd van Poujoulat dient voor de aansluiting van alle types houtkachels. De esthetiek en de diversiteit van kleuren verzekeren een perfecte harmonie met de kachel en het interieur. Het gamma bestaat uit een grote keuze van elementen en biedt verschillende esthetische oplossingen voor plafondafwerking voor de aansluiting op het rookkanaale.

Het rookkanaal Corten geëmailleerd van Poujoulat is compatibel met alle merken houtkachels en -fornuizen.

schema conduit raccordement emaillé

Compatibel

Het geëmailleerde aansluitkanaal is compatibel met alle systemen van Poujoulat en is geschikt om aan te sluiten op alle types metalen rookkanalen of traditionele rookkanalen met kanaalvoering.

Betrouwbaar

Het geëmailleerde gamma van Poujoulat heeft een continue laser-lasnaad en een ineensluitende verbinding mannelijk/vrouwelijk waarmee de plaatsrichting kan worden aangepast. Het ontwerp van het product biedt een weerstand en mechanisch gedrag die hun gelijke niet kennen op de markt.

Keuze

Een groot kleurenpalet en een compleet gamma van accessoires maken diverse soorten aansluitingen mogelijk.

De + van Poujoulat

De perfecte ineensluitende verbinding van het geëmailleerde aansluitkanaal en de esthetiek van de plafondafwerkingsplaat transformeren de aansluiting met een eenvoudige kleurlijn.

logo du laboratoire CERIC

Diverse aansluitmogelijkheden

Het gamma rookkanalen Corten geëmailleerd bestaat uit 6 diameters van 100 tot 200 mm en uit 5 kleuren die verschillende aansluitmogelijkheden bieden.

schema des diametres de conduit de raccordement emaillésphoto des différentes couleurs des conduits de raccordement emaillés

De accessoires

De nieuwe accessoires verzekeren een sobere en discrete aansluiting van het rookkanaal voor alle configuraties. Ze zijn bovendien geschikt voor het verhogen van de veiligheid van gebruikers, het optimaliseren van de plaatsing van het rookkanaal, en het verminderen van het energieverbruik.

 

Afwerkingsplaat voor geïsoleerd rookkanaal

De plafondafwerkingsplaat verhult de verbinding tussen het rookkanaal en het aansluitkanaal.

Onberispelijke afwerking zonder zichtbare beugel of rand bedoeld voor het laten samenvallen van de aansluiting en het geïsoleerde rookkanaal in een eenvoudige kleurlijn.

schema Plaque de finition pour conduit isolé

 

Recht element voor plafondafwerking

Door het rechte plafondafwerkingselement is een verbinding mogelijk tussen het rookkanaal in de hanenbalken en het aansluitkanaal onder het plafond.

Het rechte afwerkingselement is geïsoleerd over de hele lengte.

De aansluitbuis past aan de binnenkant van het rechte afwerkingselement, wat de aansluiting van het apparaat vergemakkelijkt.

schema Elément droit de finition plafond

 

Geventileerde bekleding

Poujoulat biedt de mogelijkheid om het zichtbare geëmailleerde aansluitkanaal te bekleden met twee schuifelementen van geverfd roestvrij staal. De ventilatie doet dus de contacttemperatuur van de bekleding dalen.

De geventileerde bekleding biedt de mogelijkheid om de afwerking van de aansluiting te personaliseren in harmonie met de woninginrichting.

schema Habillage ventilé

 

De installatie van een aansluitkanaal

De aansluiting van een rookkanaal in een eengezinswoning moet gebeuren met respect voor de reglementering:

 • Nooit muren of plafonds doorkruisen met een enkelwandige rookkanaal

 • Minimale ineensluitende verbinding van 40 mm tussen de elementen

 • Gebruik van bevestigingsbeugel bij het plaatsen van een afzuiginstallatie van warme lucht in de afzuigkap

 • Een trekregelaar kan worden gebruikt om de depressie van het rookkanaal te stabiliseren

 • De vermindering van de diameter van de haard is mogelijk mits gebruik van een adapter 600 en een aangepast omzetstuk

 • De verbinding met het geïsoleerde rookkanaal moet gebeuren met behulp van een aansluitstuk dat van het merk Poujoulat is en voorzien van de markering Getest door CERIC.

Plaatsingsinstructies

De plaatsing van een rookkanaal Corten geëmailleerd is eenvoudig en snel. Deze begint met de plaatsing van de adapter op de uitgang de kachel. De hoge buis wordt dan ingevoegd in het omzetstuk. Het aansluitkanaal wordt daarna geplaatst en het hoge element wordt geschoven tot het past in het hoofdrookkanaal.

Poujoulat stelt een video tot uw beschikking die toont hoe een houtkachel moet worden aangesloten in een eengezinswoning.

 

Meer weten over de geassocieerde producten


Gemeenschappelijke, tertiaire en industriële woonvormen


Andere sites gepubliceerd door Poujoulat :


Een rookkanaal of schoorsteen installeren, een verwarmingsapparaat aansluiten of een gemetseld kanaal van kanalen voorzien

Poujoulat is een gespecialiseerde fabrikant van rookkanalen, schoorstenen en accessoires voor schoorstenen en verwarming voor de industrie, eengezinswoningen, gemeenschappelijke en tertiaire huisvesting, zowel nieuw als renoverend.
Wilt u een verwarmingssysteem op hout, gas of stookolie installeren of renoveren? Gemetseld kanalen Poujoulat biedt een grote keuze aan individuele en gemeenschappelijke rookkanalen, vaste kanalen of flexibele roestvrijstalen verbindingskanalen, verbindingskanalen voor alle types verwarmingsapparaten: haard, inzethaard, houtkachel, pelletkachel, verwarmingsketel. Verschillende schoorsteenuitrustingen garanderen een perfecte rookafvoer: rookafzuiging, warmteverdeler, trekregelaar, onderhouds- en schoorsteenveegkit.