Home > Adviesdossiers > De renovatie van een rookkanaal

De renovatie van een rookkanaal

De kanaalvoering van een bestaand rookkanaal

De kanaalvoering wordt sterk aanbevolen bij de installatie van een nieuw verwarmingsapparaat om een goede trek, veiligheid en duurzaamheid te garanderen. Traditionele, gemetselde rookkanalen zijn immers vaak niet aangepast aan de rookafvoer van uw nieuwe apparaat.


De aansluiting van schoorstenen op haard en inzethaard

Bij de installatie of vervanging van een verwarmingsapparaat op hout in een eengezinswoning is het nodig om de aansluiting te maken tussen het rookkanaal, in afwachting aan het plafond, en de uitgang het apparaat, in de woonkamer.


Collectieve rookkanalen voor condensatieketels in renovatie

De ontwikkeling van nieuwe condensatieketels, waarvan de algehele verbreiding nadert, legt de renovatie op van gemeenschappelijke woningen die zijn uitgerust met weinig performante, individuele gasketels.


Shunt-rookkanalen en condensatieketels

De 'shunt'-rookkanalen zijn gemetselde rookkanalen die frequent worden geplaatst in woongebouwen die werden gebouwd tussen 1955 en 1970. Ze kunnen ofwel specifiek zijn (dit komt het meeste voor), ofwel een dubbele functie hebben (rookafvoer van de ventilatie van woningen). Poujoulat biedt twee oplossingen voor de aansluiting van deze rookkanalen op gasketels met condensatie.


De aansluiting van houtkachels

Het aansluitkanaal is een systeem geschikt voor de afvoer van verbrandingsproducten van de uitgang van het apparaat tot aan het rookkanaal. Het is voortaan beschikbaar in talloze afwerkingen om zo goed mogelijk aan te sluiten bij de betreffende woninginrichting.


Individuele rookkanalen voor condensatieketels in renovatie

De vervanging van weinig performante bestaande verwarmingsketels is waar het om draait, zowel op gebied van milieu als van bezuiniging. Aangepaste rookafvoersystemen moeten deze evoluties begeleiden.Gemeenschappelijke, tertiaire en industriële woonvormen


Andere sites gepubliceerd door Poujoulat :


Een rookkanaal of schoorsteen installeren, een verwarmingsapparaat aansluiten of een gemetseld kanaal van kanalen voorzien

Poujoulat is een gespecialiseerde fabrikant van rookkanalen, schoorstenen en accessoires voor schoorstenen en verwarming voor de industrie, eengezinswoningen, gemeenschappelijke en tertiaire huisvesting, zowel nieuw als renoverend.
Wilt u een verwarmingssysteem op hout, gas of stookolie installeren of renoveren? Gemetseld kanalen Poujoulat biedt een grote keuze aan individuele en gemeenschappelijke rookkanalen, vaste kanalen of flexibele roestvrijstalen verbindingskanalen, verbindingskanalen voor alle types verwarmingsapparaten: haard, inzethaard, houtkachel, pelletkachel, verwarmingsketel. Verschillende schoorsteenuitrustingen garanderen een perfecte rookafvoer: rookafzuiging, warmteverdeler, trekregelaar, onderhouds- en schoorsteenveegkit.