Home > Dossiers thématiques > De creatie van een rookkanaal > Geïsoleerd rookkanaal voor verwarmingskelder

Geïsoleerd rookkanaal voor verwarmingskelder

Een verwarmingskelder is een installatie bestaande uit een of meerdere verwarmingsketels. Hiermee wordt energie opgewekt in de vorm van warmte, bedoeld voor het verwarmen van een of meerdere gebouwen.


Een context in volle evolutie

De thermische regelgeving van gemeenschappelijke woningen en tertiaire en industriële gebouwen is in volle evolutie, zowel bij nieuwbouw als bij renovaties. Bovendien is de structurele toename van de kost van fossiele brandstoffen een motiverende factor voor investeringen.
Verwarmingssystemen moeten dus worden verbeterd en de energetische efficiëntie en het gebruik van duurzame energiebronnen integreren.
De ontwikkeling van condensatieketels en het gebruik van hout als brandstof is daardoor in een versnelling geraakt, wat ook leidde tot renovaties en de plaatsing van nieuwe rookkanalen.

Rookkanalen dragen bij aan de besparing van energie

chaufferieBesparingen in verband met deze nieuwe verwarmingsketels kunnen 30 %bereiken op voorwaarde dat ze geassocieerd zijn met aangepaste en performante rookafvoerkanalen.

Zowel de veiligheid moet worden verzekerd (dichtheid en vuurbestendigheid) als de prestaties (optimale trek, goede dimensionering).

Het rookkanaal moet worden ontworpen met het oog op duurzaamheid (mechanische weerstand, kwalitatieve materialen...) en moet gemakkelijk recycleerbaar zijn.

Bovendien moet het rookkanaal harmonieus kunnen worden ingewerkt in de omgeving (esthetiek, conformiteit, soepelheid van de plaatsing).

Therminox: een performante en duurzame oplossing

schema therminox

Poujoulat heeft het rookkanaal Therminox ontwikkeld om het rendement van moderne verwarmingsketels te optimaliseren.
Het is ontwikkeld in samenwerking met de fabrikanten van apparaten en de installateurs. De prestaties van het rookkanaal zijn gevalideerd in het Laboratorium CERIC.
Therminox is gemaakt van materialen van hoge kwaliteit. Het is bestand tegen schoorsteenbranden, terwijl ook een uitstekend dichtheidsniveau wordt verzekerd.

Isolatie van hoge dichtheid op basis van steenwol optimaliseert de trek en vermijdt de vorming van condensatie aan de buitenkant van het rookkanaal.
De werking van verwarmingsketels is dus optimaal als ze zorgt voor een daling van het energieverbruik en de vervuilende emissies.

Therminox integreert een eco-ontwikkeling: de productie, transport en plaatsing verbruiken weinig energie. Het rookkanaal wordt geproduceerd in een fabriek met het ISO 14001-2008-certificaat en is voor 97 % recycleerbaar. De ecologische voetafdruk is dus beperkt. Ten slotte maakt Therminox gebruik van een elegante lijn (met integratie van de veiligheidsbeugels) en verzorgde afwerkingen.

Therminox is beschikbaar in talloze afwerkingen (gepolijst en gespiegeld roestvrij staal, koper en epoxyverf in de RAL-kleuren).

Het luchtrookkanaal met enkele wand Condensor is de ideale aanvulling op het rookkanaal Therminox voor de aansluiting en de plaatsing van schouwkanalen bij bestaande rookkanalen (Therminox is eveneens compatibel met de geluidsdempers, flexibele rookkanalen en dakuitgangen van Poujoulat).


Meer weten over de geassocieerde producten


Gemeenschappelijke, tertiaire en industriële woonvormen


Andere sites gepubliceerd door Poujoulat :


Een rookkanaal of schoorsteen installeren, een verwarmingsapparaat aansluiten of een gemetseld kanaal van kanalen voorzien

Poujoulat is een gespecialiseerde fabrikant van rookkanalen, schoorstenen en accessoires voor schoorstenen en verwarming voor de industrie, eengezinswoningen, gemeenschappelijke en tertiaire huisvesting, zowel nieuw als renoverend.
Wilt u een verwarmingssysteem op hout, gas of stookolie installeren of renoveren? Gemetseld kanalen Poujoulat biedt een grote keuze aan individuele en gemeenschappelijke rookkanalen, vaste kanalen of flexibele roestvrijstalen verbindingskanalen, verbindingskanalen voor alle types verwarmingsapparaten: haard, inzethaard, houtkachel, pelletkachel, verwarmingsketel. Verschillende schoorsteenuitrustingen garanderen een perfecte rookafvoer: rookafzuiging, warmteverdeler, trekregelaar, onderhouds- en schoorsteenveegkit.